Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Supa crema de pui
Inapoi la retete
Timp de preparare: 1 ora
Dificultate: Medie
Ingrediente
  • Aripioare de pui – 1 kg  
  • Vin alb sec – 300ml  
  • Ulei Floriol Fortis – 2 lingurite  
  • Ceapa – 2  
  • Telina verde – 4  
  • Praz – 3  
  • 2 morcovi  
  • Cimbru verde – 2 crengute  
  • Frunze de dafin – 2  
  • Piper alb – ½ lingurita   
  • Faina – 20g  
  • Paste Penne – un pumn  
  • Smantana – 300ml  
  • Patrunjel verde  
Mod de preparare

Incalzeste uleiul Floriol Fortis si prajeste aripioarele de pui. Da focul tare, toarna vinul si amesteca pana se evapora, apoi pune legumele, verdeturile si piperul. Adauga 2l de apa si lasa la fiert 45 de minute.
Scoate crengutele de cimbru, foile de dafin si aripioarele de pui. Lasa sa se raceasca 30 de minute, apoi pune pune supa intr-un blender si amenteca pana capata o textura cremoasa.
Amesteca faina cu smantana si putin supa.
Toarna amestecul peste supa, pune carnea de pui fara oase si mai lasa-o pe foc 3 minute.
Adauga apoi pastele fierte si serveste cu mult patrunjel verde.

Pofta Buna!