Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Somon cu sparanghel in sos stil olandez
Inapoi la retete
Timp de preparare: 1 ora
Dificultate: medie
Ingrediente
  • 2 linguri ulei Floriol Savor   
  • 2 fileuri de somon, cu piele, de aproximativ 150g fiecare  
  • fire de marar, pentru servit  
  • PENTRU SOSUL OLANDEZ : 2 galbenusuri  
  • 140ml de ulei Floriol Floarea Soarelui  
  • zeama de la o jumatate de lamaie  
  • un praf de ardei cayenne pudra  
Mod de preparare

1 Incinge cuptorul la 200°C. Incinge uleiul Floriol de Porumb intr-o cratita care poate fi data si la cuptor, pe foc puternic. Pune in ea fileurile de somon, cu pielea in jos si prajeste-le pana cand pielea devine crocanta.

2 Adauga sparanghelul si da totul la cuptor timp de 10 minute, pana cand somonul este facut.

3 Pentru sosul olandez, bate intr-un bol la bain-marie galbenusurile impreuna cu 2 linguri de apa fierbinte. Adauga treptat uleiul Floarea Soarelui, pana se omogenizeaza. Adauga zeama de lamaie si asezoneaza cu piper si sare dupa gust, apoi toarna sosul peste somon si sparanghel. Presara fire de marar inainte de a servi.

Pofta Buna!