Mood Food, rețete pentru starea ta de spirit! Descarcă aplicația pe telefonul tău: Google Play | App Store

Mood Food, rețete pentru starea ta de spirit! Descarcă aplicația pe telefonul tău:
Google Play | App Store

Risotto cu Parmigiano Reggiano
Inapoi la retete
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Dificultate: Complexă
Ingrediente
  • 300g orez  
  • 225 Parmigiano Reggiano  
  • 40g ciuperci  
  • o legătură de ceapă  
  • 1 cub baza pentru mâncare  
  • 150ml vin alb sec  
  • sare   
  • piper proaspăt măcinat  
  • 3 linguri de ulei Floriol cu ulei de măsline  
Mod de preparare

Dizolvă cubul pentru mâncare în 850 ml apă clocotită. Adaugă ciupercile și lasă-le să fiarbă timp de 30 de minute. Între timp încinge uleiul Floriol cu ulei de măsline într-o tigaie. Adaugă orezul pentru risotto și lasă-l la foc timp de două minute până când devine translucid.



Adaugă ceapa și amestecă continuu timp de 3 minute. Toarnă vinul și apoi adaugă ciupercile. Lasă totul pe foc 20-25 de minute, adăugând din când în când supa, dacă este nevoie. Amestecă și mai lasă pe foc 2-3 minute.







Servește-l cald, cu mult Parmigiano Reggiano ras deasupra.



Garantăm gustul bun!



Pofta Buna!