Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Quiche Lorraine
Inapoi la retete
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Dificultate: medie
Ingrediente
  • ALUAT: 140g de unt   
  • 2 linguri de ulei Floriol Floarea Soarelui  
  • 300g de faina alba  
  • apa  
  • sare  
  • UMPLUTURA:4 oua  
  • 150g de smantana grasa, pentru gatit  
  • 2-3 linguri de lapte  
  • 150g de bacon afumat  
  • 3 fire de praz  
Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180º C. Se taie untul in cuburi mari, se asaza intr-un bol sau robot de bucatarie impreuna cu uleiul Floriol Floarea Soarelui, se adauga faina si un varf de sare, apoi se amesteca pana ce compozitia capata consistenta unui nisip. Se toarna putina apa si se framanta, cu grija sa nu se lipeasca. Se tine la frigider 15-20 de minute.

2. Se taie baconul in bucatele mici, se asaza intr-o tigaie si se prajeste. Se taie prazul rondele si se caleste cu putin ulei Floriol Floarea Soarelui, pana se fragezeste putin.

3. Se scoate aluatul din frigider si se intinde, dupa care se asaza cu grija intr-o forma de tarta. Se gaureste in cateva locuri cu o scobitoare si se coace 8-10 minute.

4. Intre timp, se prepara umplutura. Intr-un bol se bat cu ouale impreuna cu smantana si laptele. Se incorporeaza baconul si prazul. Sa adauga sare si piper, dupa gust. Se scoate blatul din cuptor, se toarna peste el umplutura si se mai lasa la copt pana ce tarta capata o culoare aurie.

Pofta Buna!