Mood Food, rețete pentru starea ta de spirit! Descarcă aplicația pe telefonul tău: Google Play | App Store

Mood Food, rețete pentru starea ta de spirit! Descarcă aplicația pe telefonul tău:
Google Play | App Store

Pui cremos cu sparanghel și tarhon
Inapoi la retete
Timp de preparare: 40 minute
Dificultate: Medie
Ingrediente
  • 500g de cartofi noi   
  • 4 piepți de pui fără piele și fără os  
  • 1 lingură ulei Floriol Savor  
  • 1 ceapă mare  
  • 2 căței de usturoi  
  • 350ml supă de pui  
  • 1 legătură mică de tarhon  
  • 175g de sparanghel, curățat de partea lemnoasă  
  • 3 linguri de smântână  
Mod de preparare

Pune cartofii într-o cratiță mare cu apă clocotită și fierbe-i 9-10 minute, pana se înmoaie. Apoi scurge-i și păstrează-i la cald în cratiță. Asezonează puiul cu piper negru proaspăt măcinat.



Încinge uleiul Floriol într-o tigaie non-aderenta. Sotează puiul cu ceapă și usturoiul, timp de cinci minute, pana se rumenesc bine. Întoarce puiul o singură dată, dar amestecă ceapa mai des.



Toarnă supa peste pui, adaugă doua fire de tarhon și fierbe la foc mic.



Lasă-le sa clocotească timp de 5 minute, apoi întoarce puiul pe cealaltă parte, adaugă sparanghelul și mai ține-le pe foc trei minute. Dă focul mai tare adăugând smântâna și tarhonul și amestecă de câteva ori. Servește-l împreună cu cartofii noi și impresionează-i pe cei dragi.



Pofta Buna!