Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Pui cremos cu sparanghel si tarhon
Inapoi la retete
Timp de preparare: 40 minute
Dificultate: Medie
Ingrediente
  • 500g de cartofi noi   
  • 4 piepti de pui fara piele si fara os  
  • 1 lingura ulei Floriol Savor  
  • 1 ceapa mare  
  • 2 catei de usturoi  
  • 350ml supa de pui  
  • 1 legatura mica de tarhon  
  • 175g de sparanghel, curatat de partea lemnoasa  
  • 3 linguri de smantana  
Mod de preparare

Pune cartofii intr-o cratita mare cu apa clocotita si fierbe-i 9-10 minute, pana se inmoaie. Apoi scurge-i si pastreaza-i la cald in cratita. Asezoneaza puiul cu piper negru proaspat macinat.

Incinge uleiul Floriol intr-o tigaie non-aderenta. Soteaza puiul cu ceapa si usturoiul, timp de cinci minute, pana se rumenesc bine. Intoarce puiul o singura data, dar amesteca ceapa mai des.

Toarna supa peste pui, adauga doua fire de tarhon si fierbe la foc mic.

Lasa-le sa clocoteasca timp de 5 minute, apoi intoarce puiul pe cealalta parte, adauga sparanghelul si mai tine-le pe foc trei minute. Da focul mai tare adaugand smantana si tarhonul si amesteca de cateva ori. Serveste-l impreuna cu cartofii noi si impresioneaza-i pe cei dragi.

Pofta Buna!