Mood Food, rețete pentru starea ta de spirit! Descarcă aplicația pe telefonul tău: Google Play | App Store

Mood Food, rețete pentru starea ta de spirit! Descarcă aplicația pe telefonul tău:
Google Play | App Store

Pui coquelet cu garnitură de morcovi caramelizați și fasole verde sote cu susan
Inapoi la retete
Timp de preparare: 45/ 50 de minute
Dificultate: medie
Ingrediente
  • 1 pui coquelet  
  • 2, 3 morcovi  
  • 300 g fasole verde  
  • Ulei Floriol  
  • 2 căței usturoi  
  • Sare, piper, zahăr brun, curry, rozmarin  
  • 2 linguri semințe de susan  
  • Pătrunjel proaspăt tocat  
Mod de preparare

1. Așază puiul într-o tavă, condimentează cu sare, piper, curry şi unge-l cu Ulei Floriol.

2. Adaugă tot în tavă usturoiul zdrobit, crenguţe de rozmarin şi 1/2 de pahar de apă pentru a crea umiditate suficientă puiului în cuptor.

3. Introdu tava în cuptorul încins la 180°C şi găteşte aproximativ 45 de minute sau până când puiul se rumeneşte şi poate fi pătruns uşor cu furculiţa.

4. Garnitura de morcovi: curăţă morcovii, taie bucăţi pe lungime de 1 cm grosime şi pune-le într-o cratiţă pe foc cu un praf de sare, 1 linguriţă de zahăr brun, 2 linguri de Ulei Floriol şi 100 ml apă. Se lasă totul pe foc până când scade lichidul şi se caramelizează morcovii. La final, peste morcovi, adaugă pătrunjel proaspăt tocat.

5. Garnitura de fasole verde sote cu susan: fierbe fasolea verde în apă cu sare 5-6 minute, apoi las-o la scurs. Într-o tigaie, pune la copt 2 linguri de seminţe de susan, apoi adăugă 2 linguri de Ulei Floriol, un căţel de usturoi zdrobit şi adăugă fasolea verde scursă. Sotează timp de 3-4 minute, amestecând din când în când.

6. Scoate puiul din cuptor și aşază-l întreg pe un platou alături de cele două garnituri.

Pofta Buna!