Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Pizza cu crusta din conopida
Inapoi la retete
Timp de preparare: 1:30 ore
Dificultate: mediu
Ingrediente
  • Pentru crusta: 700g conopida   
  • 1 ou   
  • 100 branza de capra cremoasa   
  • 1/2 lingurita de oregano uscat   
  • 1/2 lingurita de busuioc uscat   
  • sare   
  • piper   
  • Pentru topping: 1/2 de piept de pui fiert   
  • 150g mozzarella   
  • 2-3 ciuperci proaspete   
  • 50g masline fara samburi taiate in rondele   
  • patrunjel tocat   
  • 2 linguri de ulei Floriol Mediteran   
  • 1/2 lingurita de oregano uscat   
  • 1/2 lingurita busuioc uscat   
  • Pentru sosul de pizza: o conserva de rosii in bulion/ sau rosii pasate (400g)   
  • 2 linguri de ulei Floriol Mediteran   
  • o lingurita de pudra de usturoi   
  • putin busuioc, oregano uscate   
  • sare  
Mod de preparare

In primul rand prepara crusta. Desfa conopida in buchetele, spal-o bine si marunteste-o foarte bine in robotul de bucatarie pana va avea textura malaiului. Pune conopida maruntita intr-o oala cu aprox 1 litru de apa clocotita si fierbe-o pentru 8-10 minute. Scurge conopida printr-o sita si incearca sa scurgi cat mai mult din lichid. Lasa conopida sa se raceasca putin, apoi pune-o intr-un prosop curat, aduna colturile prosopului, strange conopida intr-o bila si strange bine prosopul pentru a scurge cat mai mult lichid posibil. Pune conopida scursa intr-un bol, adauga branza de capra sfaramata, oul batut, busuiocul, oregano, sare si piper. Amesteca bine totul cat sa obtii o compozitie omogena. Transfera compozitia intr-o tava de pizza tapetata cu hartie de copt si indtinde-o cat mai uniform posibil. Da tava la cuptor, la 180 de grade pentru 30-40 de minute, cat sa se rumeasca usor crusta. Cand este gata, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca complet. Cand este rece, inlatura usor hartia de copt si pune din nou crusta in tava.
Pentru sosul de pizza, pune uleiul Floriol Mediteran, conserva de rosii maruntita in prealabil in robot, busuiocul, oregano, pudra de usturoi, sare si piper intr-o cratita mica. Fierbe amestecul cat se se ingroasa putin.
Pentru topping, taie pipetul de pui in cubulete si amesteca-l cu sare, busuioc oregano, patrunjel proaspat tocat si ulei Floriol Mediteran. Taie ciupercile in lamele subtiri si marunteste mozarella la robot sau da-o prin razatoare.
Pune sosul de pizza peste crusta de conopida, adauga mozarella rasa, pieptul de pui, maslinele, iar la sfarsit lamelele de ciuperci frumos aranjate. Da pizza la cuptor pentru 10-15 minute la 220 de grade cat sa se topeasca branza si sa se gateasca ciupercile.

Pofta Buna!