Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Piept de pui in crusta aromatizata cu garnitura de cartofi dulci la cuptor
Inapoi la retete
Timp de preparare: 1 ora
Dificultate: usor
Ingrediente
  • o jumatate de piept de pui   
  • 100g de pesmet   
  • 2-3 linguri de ulei Floriol Savor   
  • 3 catei de usturoi   
  • 1/2 lingurita de rozmarin uscat   
  • 1/2lingurita cimbru uscat   
  • 1/2 lingurita busuioc uscat   
  • sare  
  • piper   
  • Pentru garnitura: 200-300g cartofi dulci   
  • 2 linguri de ulei Floriol Savor   
  • 1/2 lingurita de rozmarin uscat   
  • 1/2lingurita cimbru uscat   
  • 1/2 lingurita busuioc uscat   
  • 1 lingurita de pudra de usturoi   
  • sare  
  • piper  
Mod de preparare

Pentru pieptul de pui in crusta aromatizata, bate usor pieptul de pui astfel incat sa aiba aceeasi grosime si condimenteaza-l cu sare si piper.
Intr-o tigaie pune usturoiul maruntit bine, uleiul Floriol Savor si condimentele uscate si incalzeste totul usor pentru maxim 1 minut cat sa infuzezi uleiul cu aroma usturoiului. Lasa uleiul condimentat de-o parte si condimenteaza pesmetul cu sare si piper. Da pieptul de pui prin uleiul Floriol Savor infuzat cu usturoi si ierburi aromatice, apoi tavaleste-l bine prin pesmet astfel incat sa acoperi bine pieptul de pui si repetam operatiunea pentru a avea o crusta suficient de groasa.

Pentru cartofii dulci la cuptor, taie cartofii longitudinal in felii destul de groase si asezoneaza-i cu sare, piper, ulei Floriol Savor si ierburile aromatice uscate.

Pune pieptul de pui pe un gratar pentru cuptor, apoi intr-o tava si da -l la cuptor, la 200 de grade pentru 20-30 de minute pana cand puiul s-a rumenit frumos si este complet gatit. Pune si cartofii dulci in tava alaturi de pui si pune-i la copt, in cuptor, pentru 30-40 de minute, tot la 200 de grade.

Pofta Buna!