Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Morcovi caramelizati, cu sos de mujdei cu iaurt si marar
Inapoi la retete
Timp de preparare: 1 ora si 20 de minute
Dificultate: Complexa
Ingrediente
  • Pentru morcovii caramelizati: 20-25 de morcovi mici (baby carrots)   
  • 1/2 lingurita de ghimbir praf  
  • 1/2 lingura de miere  
  • sare  
  • piper  
  • 3 linguri de ulei Floriol Vitality  
  • 1 lingura de zeama de lamaie  
  • Pentru mujdei: 1 capatana de usturoi   
  • iaurt (400 ml)  
  • ulei Floriol Vitality  
  • marar deshidratat  
  • sare  
Mod de preparare

Amesteca uleiul cu mierea, sarea, piperul, ghimbirul si zeama de lamaie si toarna totul peste morcovii curatati si spalati. Lasa-i la cuptor timp de 30–45 de minute – in functie de cat de crocanti ii preferi. Intre timp, te poti ocupa de mujdei:

Curata usturoiul, zdrobeste-l si amesteca-l bine-bine cu ulei. Adauga sarea si mararul, apoi iaurtul.

Presara-l peste morcovii caramelizati, proaspat scosi din cuptor. Nu-ti mai uram, pentru ca vei avea cu siguranta pofta buna!

Pofta Buna!