Înapoi la rețete
Fursecuri de Crăciun cu glazură
Timp de preparare: 30 de minute      Dificultate: medie
Ingrediente

- PENTRU BISCUIȚI: 180g de unt moale  

- 4 linguri ulei Floriol natural bogat în vitamina E  

- 140g de zahăr  

- 1 gălbenuș  

- 1 linguriță extract de vanilie  

- 280g de faină  

- zahar pudră, pentru presărat   

- PENTRU GLAZURĂ: 200g zahăr pudră   

Mod de preparare

1. Amesteca untul, uleiul Floriol natural bogat în vitamina E, zaharul, gălbenușul și extractul de vanilie. Când ai obținut o compoziție omogenă, incorporează treptat 280g de făina – s-ar putea sa trebuiască sa amesteci cu mâinile.

2. Pune aluatul pe o suprafață tapetată cu făina și frământă-l bine. Întinde aluatul și decupează steluțe, cu ajutorul unei forme pentru prăjituri. Dacă nu ai forme de steluțe, folosește pur și simplu orice forme dorești, chiar și gura unui pahar! Poți reîntinde resturile de aluat, apoi să mai decupezi biscuiți din ele.

3. Pune steluțele de aluat pe tăvi tapetate cu hârtie de copt, acoperă-le cu folie de plastic și dă-le la frigider timp de 30 de minute. între timp, încinge cuptorul la 180°C. Dă biscuiții la cuptor timp de 8-12 minute, pana când devin aurii, apoi lasă-i la răcit.

4. Pentru glazură, amestecă 5 linguri de apă cu zahărul pudră, adăugându-l treptat, pana obții o glazură groasă. Decorează biscuiții cu această glazură după ce s-au răcit.

Poftă bună!