Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Fursecuri de Craciun cu glazura
Inapoi la retete
Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: medie
Ingrediente
  • PENTRU BISCUITI:180g de unt moale  
  • 4 linguri ulei Floriol Floarea Soarelui  
  • 140g de zahar  
  • 1 galbenus  
  • 1 lingurita extract de vanilie  
  • 280g de faina  
  • zahar pudra, pentru presarat   
  • PENTRU GLAZURA: 200g zahar pudra   
Mod de preparare

1. Amesteca untul, uleiul Floriol Floarea Soarelui, zaharul, galbenusul si extractul de vanilie. Cand ai obţinut o compoziţie omogena, incorporeaza treptat 280g de faina – s-ar putea sa trebuiasca sa amesteci cu mainile.

2. Pune aluatul pe o suprafata tapetata cu faina si framanta-l bine. Intinde aluatul si decupeaza steluţe, cu ajutorul unei forme pentru prajituri. Daca nu ai forme de steluţe, foloseste pur si simplu orice forme doresti, chiar si gura unui pahar! Poti reintinde resturile de aluat, apoi sa mai decupezi biscuiţi din ele.

3. Pune stelutele de aluat pe tavi tapetate cu hartie de copt, acopera-le cu folie de plastic si da-le la frigider timp de 30 de minute. Intre timp, incinge cuptorul la 180°C. Da biscuiţii la cuptor timp de 8-12 minute, pana cand devin aurii, apoi lasa-i la racit.

4. Pentru glazura, amesteca 5 linguri de apa cu zaharul pudra, adaugandu-l treptat, pana obţii o glazura groasa. Decoreaza biscuiţii cu aceasta glazura dupa ce s-au racit.

Pofta Buna!