Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Friptura de vita cu cartofi la cuptor
Inapoi la retete
Timp de preparare: 5 ore
Dificultate: complexa
Ingrediente
  • 1 bucata rib-eye (antricot) de vita de 1kg  
  • 2 lingurite de piper negru macinat  
  • 2 linguri de sare grunjoasa  
  • 2 linguri de zahar brun  
  • 1 capatana de usturoi, cateii tocati fin  
  • cateva linguri ulei de Floriol Floarea Soarelui  
  • PENTRU GARNITURA DE LEGUME: 400g de cartofi, taiati bucati mari  
  • 1 capatana de broccoli, doar buchetelele  
  • 4-5 pastarnaci, taiati pe jumatate pe lung  
  • 4 ciuperci Champignon  
  • cateva linguri ulei Floriol Floarea Soarelui  
Mod de preparare

1. Incinge cuptorul la 190ºC. Usuca carnea de vita tamponand-o cu prosoape de hartie. Intr-un mojar, piseaza sarea impreuna cu zaharul brun, piperul si usturoiul, pana obtii un mix omogen.

2. Freaca bine carnea cu amestecul din mojar si las-o sa stea la frigider timp de 4 ore sau, mai bine, peste noapte. Atunci cand vrei sa o pregatesti, scoate-o din frigider cu o ora inainte de a incepe pentru a o aduce la temperatura camerei.

3. Atunci cand scoti carnea din frigider, pregateste si legumele. Toarna cateva linguri de Ulei Floriol Floarea Soarelui intr-o tava, tavaleste cartofii, pastarnacul si ciupercile prin el si asezoneaza cu sare si piper. Da tava la cuptor timp de aproximativ 50 de minute. In ultimele 10 minute, adauga floretele de broccoli.

4. Incinge putin Ulei Floriol Floarea Soarelui intr-o cratita medie, eventual de fonta, care poate fi data si la cuptor. Prajeste carnea pe ambele parti, pana cand se rumeneste, timp de aproximativ 8-10 minute in total. Transfera cratita in cuptor timp de 15 sau 20 de minute, pana cand este facuta dupa placul tau. Daca ai un termometru pentru carne, acesta va indica 125 de grade pentru medium-rare.

5. Transfera friptura pe un platou si las-o sa se odihneasca cel putin 15 minute inainte de a o felia si servi.

6. Serveste friptura feliata, cu garnitura de legume la cuptor.

Pofta Buna!