Mood Food, rețete pentru starea ta de spirit! Descarcă aplicația pe telefonul tău: Google Play | App Store

Mood Food, rețete pentru starea ta de spirit! Descarcă aplicația pe telefonul tău:
Google Play | App Store

Friptură de vită cu cartofi la cuptor
Inapoi la retete
Timp de preparare: 5 ore
Dificultate: complexa
Ingrediente
  • 1 bucata rib-eye (antricot) de vită de 1kg  
  • 2 lingurițe de piper negru măcinat  
  • 2 linguri de sare grunjoasă  
  • 2 linguri de zahăr brun  
  • 1 căpățâna de usturoi, cățeii tocați fin  
  • câteva linguri ulei de Floriol Floarea Soarelui  
  • PENTRU GARNITURA DE LEGUME: 400g de cartofi, tăiați bucăți mari  
  • 1 căpățâna de broccoli, doar buchețelele  
  • 4-5 păstărnaci, tăiați pe jumătate pe lung  
  • 4 ciuperci Champignon  
  • câteva linguri ulei Floriol natural bogat în vitamina E  
Mod de preparare

1. Încinge cuptorul la 190ºC. Usucă carnea de vită tamponând-o cu prosoape de hârtie. Într-un mojar, pisează sarea împreună cu zahărul brun, piperul și usturoiul, până obții un mix omogen.



2. Freacă bine carnea cu amestecul din mojar și las-o să stea la frigider timp de 4 ore sau, mai bine, peste noapte. Atunci când vrei sa o pregătești, scoate-o din frigider cu o oră înainte de a începe pentru a o aduce la temperatura camerei.



3. Atunci când scoți carnea din frigider, pregătește și legumele. Toarnă câteva linguri de Ulei Floriol Floarea Soarelui într-o tava, tăvălește cartofii, păstârnacul și ciupercile prin el și asezonează cu sare și piper. Dă tava la cuptor timp de aproximativ 50 de minute. În ultimele 10 minute, adaugă floretele de broccoli.



4. Încinge putin Ulei Floriol Floarea Soarelui într-o cratiță medie, eventual de fontă, care poate fi dată și la cuptor. Prăjește carnea pe ambele părți, pana când se rumenește, timp de aproximativ 8-10 minute în total. Transferă cratița în cuptor timp de 15 sau 20 de minute, pana când este făcută după placul tau. Dacă ai un termometru pentru carne, acesta va indica 125 de grade pentru medium-rare.



5. Transferă friptura pe un platou și las-o sa se odihnească cel putin 15 minute înainte de a o felia și servi.



6. Servește friptura feliată, cu garnitură de legume la cuptor.

Pofta Buna!