Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Confit de rata cu cartof dulce
Inapoi la retete
Timp de preparare: 3 ore
Dificultate: Medie
Ingrediente
  • Piept de rata – 2 buc  
  • Grasime de rata – 400 g  
  • Ulei Floriol Fortis - 4 linguri  
  • Usturoi zdrobit - 2 catei  
  • Cartofi dulci, mari – 4  
  • Cimbru  
  • Vin alb – 50 ml  
  • Coniac – 10 ml  
  • Sare grunjoasa  
  • Piper  
Mod de preparare

Intr-o tava de cuptor cu capac, acopera carnea in grasimea de rata si pune la cuptor, 200° C, pentru 2 ore.
Dupa o ora, ia 2 linguri din grasimea de rata, amestec-o in alta tava cu uleiul Floriol Fortis si cu cartofii curatati, taiati in sferturi. Tavaleste cartofii bine-bine in grasime si presara cimbrul, sarea si piperul pe deasupra. Da la cuptor pentru 1 ora (in paralel cu rata).
Dupa ce rata a stat la cuptor 2 ore, cresteaza-i pielita in romburi si frige-o intr-o tigaie (pielita in jos), pana devine crocanta.
Asaza carnea si cartofii in farfurie. Nu arunca resturile din tigaie, ci toarna vinul si coniacul peste, amesteca, lasa-le sa scada si apoi picura sosul scazut peste carne.

Pofta Buna!