logo

Laura Laurențiu

Ingrediente (pentru 4 porții):

 • 4 ardei kapia a câte 150 de grame/bucata
 • 250 de grame de brânză feta
 • 200 de grame de brânză mozzarella
 • ½ de legătură de pătrunjel, tocat fin
 • 1 linguriță de frunze proaspete de mentă, tocate
 • 1 cățel de usturoi
 • piper negru proaspăt măcinat după gust
 • 1 lingură de ulei Floriol vitamina D
 • dressing: 80 ml. de ulei Floriol vitamina D, 2 căței de usturoi, 3 linguri de frunze proaspete de mentă, zeama de la ½ de lămâie, sare după gust, 4 lingurițe de miere de albine

Modul de preparare:

Acești ardei umpluți cu feta și gătiți la grătar sunt un preparat vegetarian extrem de gustos, care se pregătesc perfect pentru o cină ușoară în familie sau alături de prieteni. O porție conține 510 calorii, așa că sunt destul de sățioși. Eu obișnuiesc să îi servesc alături de o salată simplă și lipii proaspete, dar la fel de bine s-ar potrivi cu o garnitură cum ar fi cous-cous-ul, niște orez fiert etc, ținând cont, însă, că acestea ar aduce un aport suplimentar de calorii.

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătire: 30 de minute

Grad de dificultate: ușor

 1. Ardeii kapia se fierb în apă clocotită timp de 5 minute. Se scot cu o spumieră și se scurg bine, apoi se clătesc sub jet de apă rece până se răcoresc. Se zvânta ardeii apoi se crestează pe lungime, fără a le îndepărta codița. Cu o linguriță, se scobesc cotoarele și semințele ardeilor, îndepărtând pe cât posibil și nervurile din interior.
 2. Se zdrobește brânza feta și se rupe în bucăți mici mozzarella. Se omogenizează cele două tipuri de brânză, se adaugă 1 cățel de usturoi zdrobit, pătrunjelul tocat, 1 linguriță de mentă tocată și piper proaspăt măcinat după gust.
 3. Pasta de brânză se distribuie în mod egal în ardeii pregătiți, cum am explicat la punctul 1. Deschizătura fiecărui ardei se fixează cu două scobitori. Cu 1 lingură de ulei Floriol Omega 3 si 6, se ung ardeii umpluți pe toate părțile.
 4. Pe grătarul bine încins, se așează ardeii cu partea crestată în jos, timp de 2 minute, cât să se formeze niște urme plăcute de grill. Imediat după trecerea celor două minute se întorc ardeii cu crestătura în sus și se reduce focul la mediu-mic. Se acoperă grătarul cu capacul (sau se acoperă ardeii cu un castron metalic mare, așezat cu gura în jos, în cazul în care nu aveți un grătar cu capac). Se coc ardeii umpluți sub capac, pe grătar, la foc mai degrabă mic (căldură indirectă), până când brânza se topește și începe să se rumenească ușor, cam 25 de minute.
 5. În timp ce ardeii se coc pe grătar, se dau la blender toate ingredientele pentru dressing, în afară de miere.
 6. Imediat ce ardeii sunt gata, se scot pe un platou, se stropesc cu 2 linguri de dressing și cu mierea de albine. Dressingul rămas se pune într-o sosieră și se oferă la servire. Ardeii umpluți cu brânză feta se servesc imediat, alături de o salată pe care o putem stropi cu același dressing. Merg perfect cu lipie proaspătă.

Pont: ardeii pregătiți așa cum am arătat mai sus, de la punctul 1-3, se pot găti și la cuptorul încins la 180°C, timp de 30 de minute.

Floriol Omega 3 și 6

Mixul de ulei de floarea soarelui și cel de rapiță din Floriol Omega 3 și 6 oferă combinația de acizi grași esențiali organismului. 2 linguri din acest ulei conțin 33% din aportul necesar zilnic de Omega 3 și 80% din necesarul de Omega 6.