logo

Cristian Borod

Ingrediente (pentru 4 porții):

  • 500 g cartofi
  • 3 linguri de ulei Floriol Omega 9
  • 1 linguriță muștar
  • sare și piper
  • chilly
  • pesmet
  • cimbru

Pentru sosul remoulade:

  • 1 gălbenuș de ou
  • 150 ml ulei Floriol Omega 9
  • linguriță ceapă tocată
  • un castravecior murat
  • 2 lingurițe muștar cu boabe Dijon
  • 1 linguriță muștar
  • 1 file de anșoa
  • 2 lingurițe frunze de pătrunjel tocat
  • sare, piper

Modul de preparare:

Cei mai gustoși, crocanți și ușori cartofi sunt cei „prăjiți“ la cuptor. Au un gust nemaipomenit, sunt foarte ușor de preparat și sunt o alternativă mult mai sănătoasă a cartofilor pai clasici.. Sunt perfecți ca snack în fața televizorului sau ca si gustare pentru cei mici. Pentru că este important ca obiceiurile sănătoase să-și facă loc și în momentele noastre de snacking.

  1. Curățăm și spălăm bine cartofii, apoi îi tăiem bastonașe și îi așezăm într-un bol încăpător.
  2. Amestecăm muștarul cu 3 linguri de ulei Floriol Omega 9, sare, piper și fulgi de chilly după gust.
  3. Turnăm totul peste cartofi și amestecăm bine, în așa fel încât aceștia să fie acoperiți în întregime de sosul delicios. Adăugăm apoi 2-3 linguri de pesmet și cimbru proaspăt.
  4. Așezăm cartofii într-o tavă pe hârtie de copt și îi dăm la cuptorul preîncălzit la 180° C pentru aproximativ 30 de minute, până devin aurii și crocanți.
  5. Între timp pregătim sosul remoulade. Pregătim o maioneză simplă, amestecând gălbenușul de ou, cu o linguriță de muștar și treptat, cei 150 ml ulei Floriol Omega 9.
  6. Când maioneza este gata, adăugăm muștarul Dijon și celelalte ingrediente, toate tocate foarte fin: ceapa, castraveciorul murat, fileul de anșoa, și pătrunjelul. Amestecăm, apoi punem sare și piper după gust.
  7. Servim cartofii prăjiți cu sosul remoulade.

Floriol Omega 9

Folosește Floriol Omega 9 în prepararea snack-urilor rapide și gustoase. Cu ajutorul acizilor grași esențiali, vitaminele vor fi mai bine asimilate de către organism.