logo

Laura Laurențiu

Ingrediente (pentru 4 porții):

 • 4 bucăți de piept de coquelet cu piele, fără osul pieptului dar cu primul segment al aripii atașat (piesa astfel tranșată, de la diferite păsări, poartă numele de ”premiere” sau ”supreme”)
 • 100 de grame de mozzarella
 • 100 de grame de gorgonzola dolce
 • 1 legătură de pătrunjel verde, foarte fin tocat
 • 1 legătură de chives, foarte fin tocat
 • 20 ml. de ulei Floriol vitamina D
 • sare și piper proaspăt măcinat după gust
 • pentru garnitura de cartofi copți cu rozmarin: 800 de grame de cartofi, 2 căței de usturoi, 2-3 rămurele de rozmarin, 20 ml. de ulei Floriol vitamina D, sare și piper
 • salată: 100 de grame de frunze de salată (mixul preferat), zeama de la ½ de lămâie, 40 de ml. de ulei Floriol vitamina D, sare și piper, 1 lingură de miere de albine

Modul de preparare:

Acest piept de pui umplut cu brânză și verdețuri este un preparat elegant, fin și foarte gustos, potrivit pentru o cină mai specială. Un coquelet este un puișor foarte fraged, crescut în mod tradițional, carnea lui este sănătoasă și delicioasă. Am gândit porțiile conținând o cantitate destul de mică de carne, pentru că un piept de coquelet cu piele și primul segment al aripii atașat cântărește în jur de 85-100 de grame, însă am completat aportul de proteine din preparat cu brânzeturile consistente din umplutură. Servit cu o salată cu dressing simplu și cartofi copți cu rozmarin, o porție din acest preparat conține 522 de calorii, adică atât cât e nevoie ca să ne simțim bine cu adevărat.

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gătire: 18 de minute

Grad de dificultate: ușor

 1. Punem pe foc o cratiță cu 2-3 litri de apă. Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi tăiem în felii. Când apa fierbe, adăugăm 1 lingură rasă de sare apoi cartofii. Pornim cuptorul și-l fixăm la 190°C, ventilat. Fierbem cartofii 8 minute în clocote mici și îi scurgem de apă într-o sită.
 2. Într-o tavă potrivită pentru cuptor, punem cei doi căței de usturoi aplatizați cu lama cuțitului și rozmarinul rupt în bucăți. Punem cartofii scurși de apă într-un castronel, adăugăm 20 ml. de ulei, sare și piper după gust și amestecăm bine. Punem cartofii condimentați în tavă, deasupra de usturoi și rozmarin. Dăm cartofii la cuptor pentru 35 de minute, cât să se rumenească frumos.
 3. Cât timp se fac cartofii, ne ocupăm de piepții de coquelet. În primul rând, pregătim umplutura: mărunțim bine cele două tipuri de brânză și le amestecăm cu verdețurile tocate, amestecând până la obținerea unei creme consistente.
 4. Crestăm piepții de coquelet pe parte cu carnea, pe lungime, așa încât să îi putem desface în treimi, obținând astfel un ”buzunar” cât mai încăpător. Condimentăm piepții de coquelet cu sare și piper și distribuim umplutura în mod egal, la mijloc. Acoperim bine brânzeturile cu carnea desfăcută lateral și presăm ușor piepții, să se închidă perfect.
 5. Când cartofii încep să se rumenească discret, încingem într-o tigaie, la foc mediu-iute, 20 de ml. de ulei și așezăm piepții de coquelet, mai întâi cu crestătura în jos. Lăsăm să se rumenească și să se sigileze piepții timp de 3 minute, apoi îi întoarcem. Reducem focul la mediu și lăsăm piepții să se rumenească bine pe partea cu pielea, verificând adesea. Când sunt rumeni, piepții de coquelet se transferă într-o tăviță potrivită pentru cuptor, așternută cu hârtie de copt, așezându-i cu pielea în sus.
 6. Când cartofii s-au rumenit, îi scoatem din cuptor și reducem temperatura acestuia la 180°C, ventilat. Păstrăm cartofii la cald. Dăm tăvița cu piepții de coquelet la cuptor, pentru 7-8 minute, timp suficient ca să se pătrundă.
 7. Cât piepții de coquelet sunt la cuptor, pregătim dressingul pentru salată: punem toate ingredientele într-un borcănel cu capac și-l agităm până când se emulsionează. Nu adăugăm dressingul peste salată decât înaintea servirii, pentru că frunzele se ofilesc în scurt timp după ce vin în contact cu aciditatea acestuia.
 8. Scoatem piepții de coquelet din cuptor și îi lăsăm să se odihnească 5 minute. Asezonăm salata cu dressingul și putem aranja farfuriile. Servim imediat.

Floriol Omega 3 și 6

Mixul de ulei de floarea soarelui și cel de rapiță din Floriol Omega 3 și 6 oferă combinația de acizi grași esențiali organismului. 2 linguri din acest ulei conțin 33% din aportul necesar zilnic de Omega 3 și 80% din necesarul de Omega 6.