logo

Laura Laurențiu

Ingrediente (pentru 4 porții):

 • 500 de grame de zucchini (din cei cu coaja verde închis, care conțin mai puțină apă)
 • 350 de grame de roșii cherry
 • 250 de grame paste de lasagna proaspete (sau uscate, cantitatea potrivită pentru o tavă de 20*30 cm)
 • 300 de grame de mozzarella light (proaspătă), feliată sau ruptă în bucăți
 • 50 de grame de parmezan răzuit
 • 150 de grame de brânză de vaci proaspătă
 • 100 de grame de smântână lichidă pentru gătit cu 12% grăsime
 • 15 grame (1 linguriță) de amidon de porumb
 • 50 de ml. Ulei Floriol Omega 9
 • 2 căței de usturoi
 • 1 vârf de cuțit de nucșoară proaspăt răzuită
 • busuioc proaspăt după gust
 • sare și piper

Modul de preparare:

E o rețetă pentru o cină gustoasă alături de familie și prieteni, un preparat vegetarian care face, într-un fel delicios, o ”medie” a rețetei clasice de lasagna și a celei de parmiggiana di zucchine. E o variantă de lasagna mai ușor de digerat, al cărui gust e absolut încântător.

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gătire: 55 de minute

Grad de dificultate: ușor

 1. Spălăm și zvântăm zucchini pe coajă, îndepărtăm capetele și îi feliem în discuri groase de 3-4 mm. Presărăm zucchini cu sare și îi lăsăm deoparte cam 10-15 minute, timp în care sarea va extrage apa în exces.
 2. În acest timp, curățăm de coajă și feliem fin (sau zdrobim usturoiul). Într-o tigaie încăpătoare, punem 35 ml. de ulei Floriol Omega 9. Adaugam roșiile cherry în uleiul rece. Punem tigaia pe foc mediu, o acoperim cu capacul și o agităm din când în când, pentru ca roșiile să se întoarcă pe toate părțile. Când pielițele roșiilor încep să plesnească, iar roșiile se rumenesc discret, oprim focul, asezonăm cu sare și piper, adăugăm usturoiul și busuiocul rupt în bucăți, după gust. Amestecăm, acoperim cu capacul și lăsăm deoparte.
 3. Mixăm brânza proaspătă de vaci cu smântâna lichidă și amidonul. Asezonăm cu sare, piper și nucșoară.
 4. Pornim cuptorul și-l fixăm la 190°C. Ungem cu uleiul rămas o tavă adâncă, de 20*30 cm.
 5. Zvântăm zucchini pe suprafață, cu șervete de hârtie absorbantă de bucătărie, de apa extrasă de sare.
 6. Alegem un prim strat paste de lasagna, suficiente cât să acopere fundul tăvii. Ungem pastele cu un strat subțire din crema cu brânză de vaci pregătită la punctul 3 și le așezăm în tavă cu partea unsă cu brânză în jos.
 7. Ungem din nou pastele cu un strat subțire de brânză, pe partea expusă. Acoperim pastele cu un strat din ⅓ din feliile de zucchini. Presărăm deasupra feliilor de zucchini ⅓ din parmezanul răzuit, apoi aranjăm deasupra ⅓ din feliile de mozzarella.
 8. Continuăm cu un nou strat de paste, pe care le ungem cu un strat subțire din crema de brânză. Deasupra acestui strat vom pune ½ din roșiile cherry pregătite la punctul 2, cât și ½ din sosul din tigaie.
 9. Repetăm punctele 7 și 8, formând încă 2 straturi de zucchini și roșii cherry.
 10. Acoperim cu un ultim strat de paste și presăm ușor deasupra lor cu palma, pe toată suprafața. Ungem pastele cu crema de brânză rămasă și aranjăm mozzarella rămasă. Acoperim cu feliile de zucchini rămase, aranjate cât mai estetic. Înfoliem tava sau o acoperim cu un capac și o dăm la cuptor pentru 45 de minute. Descoperim tava și presărăm deasupra zucchini tot parmezanul răzuit rămas. Dăm din nou tava la cuptor, pentru gratinare, până se rumenește frumos. Lăsăm să se răcorească în tavă 15-20 de minute, porționăm și servim.

Floriol Omega 3 și 6

Mixul de ulei de floarea soarelui și cel de rapiță din Floriol Omega 3 și 6 oferă combinația de acizi grași esențiali organismului. 2 linguri din acest ulei conțin 33% din aportul necesar zilnic de Omega 3 și 80% din necesarul de Omega 6.